Social Items

Cara Masak Ikan Sardin Tin Sedap

Tutup kuali supaya ianya tidak meletup dan mengotorkan dapur. Tuang bahan kisar ke dalam periuk.


Cara Buat Sardin Homemade Lebih Sedap Dari Dalam Tin Sambal Food Homemade

Taburkan garam sesedap rasa.

Cara masak ikan sardin tin sedap. Bahan-bahan Masakan Sardin Masak Kari. Kacau hingga sebati dan biarkan mendidih. Tumbuk cili api bersama kunyit hidup.

Panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar hingga naik garing. 7- Kicap barang sesudu. Masukkan sos ikan dan kicap.

Goreng kentang sehingga masak. Ada juga yang lebih suka mengolah kembali masakan sardin dalam tin tanpa menggunakan kuah sos tomato di dalam tin sardin. Dengan menggunakan minyak yang sama tumis bawang kisar dan cili kisar sehingga cili benar benar masak dan terbit minyak.

Emm enaknya sardin. 3- Cili Boh 2 sudu. Cara-cara Tumiskan hirisan bawang besarbawang putih dan lada hidup.

Masukkan sedikit gula dan kacau lagi. Kacau sehingga agak mendidih. Bila sedikit garing dan naik bau masukkan ikan sardin dalam tin.

Tumiskan hirisan bawang besar bawang putih dan lada hidup. Kacau hingga kuah pekat. Tumis bawang besar bawang putih dan serai.

Boleh juga tambah tomato kentang atau carrot jika suka. Masukan sedikit minyak ke dalam kuali. Berikut adalah cara memasak ikan sardin di dalam tin untuk rujukan para pembaca.

2- Bawang besar diracik halus. Masukkan air dengan anggaran 12 isipadu tin sardin tadi. Kemudian tambahkan air mengikut kepekatan yang diingini.

Jika anda suka anda boleh hancurkan sedikit isi ikan sardin. Bawang merah 2 biji. Mak kat kg pernah masak kari sardin nietp ikan tidak digoreng cuma masukkan bile hampir2 tutup api utk elakkan ikan sardin hancurikan sardin tin sedap juga dibuat kari campur dengan belimbing buluh atau dimasak lemak cili padi campur belimbimng buluh.

Boleh juga ditambah dengan. Masukkan cili yang dah ditumbuk bersama serai santan kentang. Cara-Cara 1 Tuang Ikan Sardin dalam mangkuk 2 Asingkan Ikan dan Kuahnya tu 3 Goreng Ikan Sardin garing-garing angkat dan asingkan dulu.

Kalau yang suka pekat tak payah letak pun takpe. Selain tahan lama makanan dalam tin ni sesuai sangatlah dimasak di waktu kecemasan kalau tiada stok bahan mentah. Perahkan limau untuk dapatkan jus asamnya.

Masukkan kentang yang digoreng tadi dan gaul sebati. Masukkan ikan sardin ke dalam kuah gaul perlahan jangan ganas sangat nanti ikan hancur. Anda suka makan ikan sardin dalam tin dengan kuah sos tomatoKali ini saya kongsikan resepi bagaimana cara memasak ikan sardin jenama Ayam Brand dengan mudah.

Memang dari dulu lagi macam ni lah cara Che Nom masak sebab mak yang ajar dan makanan tin yang biasa-biasa aja rasanya boleh bertukar menjadi sangat sedap. Sardin Tin Masak Lemak Cili Padi Memang Pedas Sedap. Masukkan juga limau purut dan juga serai.

Panaskan minyak dan goreng ikan sardin seketika. Cara-cara Memasaknya. Bila sedikit garing dan naik bau masukkan ikan sardin dalam tin.

Tuangkan sardin berserta sos tomatonya sekali. Kemudian masukkan ikan sardin dan tuangkan pula air asam jawa. Tumis sampai naik bau.

Lebih enak jika ia dipelbagaikan cara masakannya. Sardin Tin Masak Kari. Serbuk ikan kari 2 pek bersaiz kecil.

Kemudian masukkan bebola ikan sedikit garam dan serbuk secukup rasa. Masukan sedikit minyak ke dalam kuali. Masukkan air dengan anggaran 12 isipadu tin sardin tadi.

1 tin sardin ikan makerel saiz sederhana 3 ulas bawang merah ditumbuk 2 ulas bawang putih ditumbuk 1 inci halia ditumbuk Serai 1 batang diketuk Kicap Cabai dimesin 1-2 sudu besar ikut ingin pedas atau tidak 1 sudu besar air asam jawa Minyak masak Gula dan garam. 5- Sos Ikansos sotong. 4- TOMATO biji dan Tomato puri.

Tumis hingga sedikit garing dan naik bau wangi. Tambahkan dengan sayuran kegemaran anda seperti tomato kentang dan juga kacang panjang opsyenal. Cara-cara Memasak Lauk Sardin.

Ikan Sardin atau Makerel yang dihidangkan dalam sos tomato memang dah jadi kebiasaan pada kita. Goreng bawang dan cili sehingga naik bau. Masukkan sedikit air asam jawa atau asam gelugur untuk berikan sedikit rasa masam.

Bila sedikit garing dan naik bau yang harum itu masukkan sardin. Tumiskan hirisan bawang besar bawang putih dan lada hidup. Tumiskan hirisan bawang besar bawang putih dan lada hidup.

Masukkan secubit garam satu sudu kecil gula dan sedikit kicap manis. Bahan-bahan yang diperlukanIkan sardin tinSantanBwang merahBawang putihHaliaKunyitCili bsar atau cili apiSeraiAsam kepingGulaGaramSelamat mencuba jangan lupa. Setelah mendidih masukkan asam gelugor serai dan daun kunyit.

Resepi ini asal dari kampung suami saya ikan sardin dalam tin di masak lemak memang sedapSuami saya cerita dulu masa dia kecil cara mak dia nak jimat duit ialah dengan beli sardin dalam tin ye la 30 tahun dulu harga 1 tin sardin yang besar pun hanya RM 180 kira murah la boleh dimakan sampai ke malam. Kemudian masukkan bawang besar cili padi cili merah. 4 Goreng Ubi Kentang yang dipotong sederhana tadi.

Nak selamat air putih ni boleh ikut sukatan tin sardin penuh. Setelah garing masukkan kuah ikan sardin dan kacau rata selama tiga minit. Masukkan air dengan anggaran 12 isipadu tin sardin tadi.

Cara-cara Memasak Lauk Sardin. Masukkan secubit garam satu sudu kecil gula dan sedikit kicap manis. Masukkan daun kesum bunga kantan dan asam gelugur.

Lazimnya ia dimasak sambal. Asingkan sos sardin dengan ikan sardin. Kalau yang suka pekat tak payah letak pun takpe.

Untuk menyediakan sos campurkan semua bahan kisar bersama santan. Apa kata kali ini sardin ini dimasak ala nogori iaitu masak lemak cili padi. Jangan banyak sangat air nanti tak sedap.

Masukkan kuah sardin ikan sardin ketepikan dahulu. Bawang putih 3 ulas. Masukkan ikan sardine sambil dibalik-balikkan ketika menggoreng.

Satukan bahan-bahan A dan kisar hingga halus. 1- Ikan Kembong SelayangSardin. Masukkan juga daun kunyit yang dah dihiris kasar tadi.

Cara cara dia sila ikuti gambar di bawah. Bakar ikan sardin menggunakan ketuhar atau pemanggang. 5 Tumis Bawang Putih dan Bawang Merah bersama Cilipadi tadi.

Bagi yang suka kuah pekat kurangkan lagi jumlah air. Tumis bawang merah bawang putih dan halia sehingga wangi. Walaupun sardin tin yang banyak dijual di pasaraya boleh dimasak begitu sahaja tetapi sekiranya anda mahukan masakan untuk menjadikan sardin amat sedap sekali untuk dimakan perlunya anda menambahkan sedikit lagi resipi masakan untuk menjadikan anda begitu berselera untuk makan.

CARA PENYEDIAAN GULAI LEMAK IKAN SARDIN TIN. Masukkan juga sedikit air anggaran separuh dari jumlah ikan sardin tin sebagai kuah. Didihkan di atas dapur dengan api sederhana.

Ikan sardin dalam tin 2 tin bersaiz besar. Kalau ini tak boleh buat sila ketuk ketampi 1000 kali. Curahkan sedikit kicap lemak manis.

Setelah garing angkat dan ketepikan. Persoalannya bagaimanakah masak sadin tin yang sedap dan simple.


Sardin Tin Masak Lemak Cili Padi Lebih Sedap Daripada Guna Ikan Segar Sinar Plus Food Pork Fish


Cara Cara Masak Nasi Goreng Guna Ikan Sardin Dalam Tin Sedap Giler Rasa Nasi Goreng Easy Meals Cara Cara


Show comments
Hide comments

Tidak ada komentar